aktuality

Ohlédnutí za naší poutí

11.10.2019

,,Mami, napiš něco na naše stránky. Poslední článek je už starý."

Dobrá, něco vymyslím. Vzpomínám si na to, jak jsem se na pouť jako dítě dlouho a moc těšila. Při sklízení brambor z našeho pole jsme s kbelíky v rukou a v předklonu nadšeně sledovali, jaké kolotoče se plíží po silnici ve směru od Březolup, kde bývala pouť před tou naší březnickou. Nezapomenu na naši babičku, která s námi na pouť chodila. Ani na tatínka, který nám naopak chodil naproti, když už se setmělo a nás ještě nebylo... To jsme byli ještě malí a pouť, to byli pro nás hlavně ,,šamani" (kolotoče a střelnice).

Vím, že současné děti to těšení mají podobné. Pouť, to nejsou ale jen kolotoče. Zkoušky na pouťovou mši si letos vzaly na starost starší holky - od výběru písní, jejich nácvik přes zapojení více hudebních nástrojů než obvykle až po samotné zpívání na nedělní Svatováclavské mši. Klobouk (nebo aspoň nějakou tu hučku) dolů! Děkuji. Jste skvělí! Buďte i nadále!!

A nakonec malé upozornění. Čtvrteční zkoušky zrušeny nebyly (tedy prozatím). Přesto se nás po pouti schází nějak podezřele málo. Že by se objevily nějaké komplikace? Přijďte - vyřešíme.

                                                                                                   Hanka Miklová, vedoucí scholy

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky